GÜZELLİK

Lekelerin Kaybolmasının Tam Zamanı

Pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olmak için uygulanan yöntemler arasından listenin başlarında yer alan ‘Karbon peeling’in, sivilce izleri, lekeler, kırışıklık ve sarkmalarda tek seansta bile başarılı sonuçlar elde edilebileceği söyleniyor. Yöntem hakkında detaylı bilgiyi Uz. Dr. Hande Ulusal’dan dinliyoruz.

 

Ağrısız ve acısız
Akne izlerinin tedavisi, gözeneklerin sıklaştırılması, ciltteki lekeler, kırışıklık ve sarkmaları gidermek adına kullanılan karbon peeling, karbon partiküllerinin yüze uygulanması sonrası Q-switched Nd-YAG lazerle yapılıyor. Uygulamanın acızı, ağrısız olması, buna ek olarak kabuklanma ve yara oluşmaması bu tedavinin tercih edilmesinde çok etkili.

Her yaşa ve cilde uygun
Karbon peeling yaş ve cinsiyet farkı olmaksızın, ailesinde cilt kanseri olmayan herkese uygulanabiliyor. Peeling uygulamasından farklı olarak, yaz da dahil olmak üzere her mevsim yapılabiliyor. Önemli olan, işlemler süresince güneşten koruyucu krem kullanmayı unutmamak.

Kısa süre sonra gelen pürüzsüz görünüm
Lazer uygulamasından önce belirli alanlara sürülen siyah renkli karbon solüsyonu ciltte 20 dakika bekletiliyor. Cilt tarafından emilen karbon maddesinin fazlası temizlendikten sonra lazer uygulamasına geçiliyor. Sürülen karbon maddesi cilt altında lazerin etkisini artırmak amacıyla sürülüyor. Lazerin yarattığı etki ile kollajen demetlerinde artış ve elastin liflerinde düzelme ve kısalma görülüyor ve böylelikle ince kırışıklıkların ve sarkmaların tedavisi gerçekleşiyor.

Güneş lekesi tedavisinde de uygulanabilir
Renk hücrelerine etkisi olan Q-Switched ND-YAG Lazer nanosaniye gibi çok kısa bir süre içinde yüksek enerji verdiği için, renk maddesi ve hücrelerini parçalayabiliyor, bu nedenle güneş lekesi tedavisinde kullanılabiliyor. Güneş lekesinin tedavisinde uygulamanın en az 4-6 seans kullanılması gerekmektedir.

Dövme sildirme de etkili
Bu tedavi yönteminin, diğer tedavi yöntemleriyle kıyaslandığında, deride tedavi sonra iz meydana gelme riskinin düşük olması nedeniyle oldukça avantajlı. Dövme silme işlemi 3-20 seans sürebiliyor ve eski dövmelerin lazer işlemiyle vücuttan silinmesi daha kolay olabiliyor.

maske

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir