Selülitleriniz ile vedalaşmaya hazır mısınız

Selülitleriniz ile vedalaşmaya hazır mısınız

Selülitlerinizden kurtulma konusunda kararlıysanız öncelikle fazla kilolarınızı atmanız gerekiyor. Ayrıca egzersizi hayatınızın bir parçası haline getirmeniz ve stresten uzak durmanız da oldukça önemli.


Bu önerilere uyarak sadece selülitlerinizi azaltmış olmazsınız, aynı zamanda sağlıklı bir yaşam için de adım atmış olursunuz.


Egzersiz


Selülitle savaşmanın en iyi yolu düzenli egzersiz. Egzersiz hem fazla kiloları vermenizi sağlar, hem terle birlikte toksinlerin atılmasını hızlandırır, hem de kan dolaşımını artırır. Kilo vermeye yönelik tempolu egzersiz programları ve kardiyo egzersizleri en iyi seçim olacaktır. Ayrıca bir uzmandan kalça ve karın bölgenize yönelik özel programlar alabilirsiniz.


Sindirim sistemi


Toksinlerin birikmesine engel olmak için sindirim sisteminizin iyi şekilde çalıştığından emin olmalı ve sisteminizi zorlayacak gıdaları tüketmekten kaçınmalısınız.



Beslenme


Cildiniz için gereken vitamin ve mineralleri aldığınız, bol bol yeşil yapraklı sebze ve mevsiminde taze meyve tükettiğiniz, çaydan, kahveden, alkolden, aşırı yağlı yemeklerden uzak durduğunuz bir beslenme programına sadık kalabilirseniz hem kilolardan kurtulabilir hem de selülitleri önemli oranda azaltabilirsiniz.


Stres


Stres sadece ruh halimizi değil fiziksel halimizi de yakından ilgilendiriyor. Sebebi ne olursa olsun stresi kontrol altında tutmayı öğrenmelisiniz. Nefes egzersizleri, meditasyon ya da yogadan faydalanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir