Genel

Ekmek pizza

Ekmek pizza

Pizzaya dilediğiniz malzemeleri ekleyerek daha da zenginleştirebilir, malzeme listesinde yer alan ürünleri arzu ettiğiniz miktarlarda kullanabilirsiniz.


Malzemeler


1 adet bayat ekmek (yatay olarak iki eşit parçaya bölünmüş)


 


Ekmek sosu için:


4 adet orta boy domates

2 yemek kaşığı domates salçası

2 silme tatlı kaşığı fesleğen

1 çay kaşığı kekik

2 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)


Pizza üstü için:


100 gram mozzarella peyniri

100 gram sucuk

100 gram salam

100 gram jambon

100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

100 gram beyaz peynir

2 yemek kaşığı doğranmış siyah zeytin


Nasıl yapılır


Pizza sosunu hazırlamak için; kabuklarını soyduğunuz domatesleri iri küpler halinde doğrayın. Domates salçası, kekik, fesleğen ve tuz ilave ettiğiniz domates küplerini mutfak robotunda püre haline getirin. Hazırladığınız sosu, yatay olarak kestiğimiz ekmeklerin üzerine sürün. Kenarlarına da biraz oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı dokundurmayı unutmayın. 


Sırayı bozmayacak şekilde; mozzarella peyniri, sucuk, salam, jambon dilimleri, rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış siyah zeytini ekmek dilimleri üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürün ve üstündeki kaşar peyniri kızarmaya başlayana kadar (hafif renk değiştirecek) pişirin. 


Daha sonra dışarı çekip üzerine ufaladığınız beyaz peyniri serpiştirin ve tekrar fırına sürün. Beyaz peynir eridiğinde pizzanız olmuş demektir. Bayat ekmek dilimlerini değerlendirerek hazırladığınız ekmek pizzaları, sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir