Baget

Baget

Bagetler yağını ve kendi suyunu salacak ancak isteğe göre fırın tepsisine çok az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.


Malzemeler


10 adet tavuk baget

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı toz tarhana

2 diş sarımsak

1/2 tatlı kaşığı bal

1 çay kaşığı üzüm sirkesi

1/2 tatlı kaşığı toz kişniş

1/2 tatlı kaşığı dağ kekiği

1/2 çay kaşığı tuz


Nasıl yapılır


Tavuk bagetleri bol suda yıkayıp bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Sarımsakları rendeleyin. Zeytinyağı, yoğurt, domates salçası ve balı geniş bir kapta karıştırın. Rendelenmiş sarımsak, toz tarhana, üzüm sirkesi, toz kişniş, dağ kekiği ve tuzu katın. Tüm malzemeyi karıştırın. Bagetleri hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Sosunu çeken ve baharatlarla tatlanan bagetleri, sıcak olarak servis edin.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir