DİYET VE BESLENME

Gribe karşı 6 çay!

Gribe karşı 6 çay!

Bağışıklık sisteminin hastalıklarla savaştığı şu günlerde, vücut direncini artırmak için besin takviyeleri almak gerekiyor. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, bu soruna karşı doğal ve bitkisel çayların önemine değinerek, şu tavsiyelerde bulunuyor:

Zencefilli çay:

Bronşit, öksürük, astım, hazımsızlık ve ses kısıklığına yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine destek olur.

Ekinezyalı çay:

Soğuk algınlığı ve nezle semptomlarının şiddetini azalmaya destek olur. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur.

Adaçayı:

Kışın vazgeçilmezi olan adaçayı soğuk algınlığından korunmak için mükemmel bir bitkidir. Ağız, boğaz ve bademcik rahatsızlıklarının giderilmesinde gargara şeklinde de kullanılabilir.

Ihlamur çayı:

İçerdiği saponin nedeniyle balgam söktürücü ve boğaz yumuşatıcı etkisi vardır. Grip ve nezlenin çabuk atlatılmasına yardımcı olur.

Kuşburnu çayı:

Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Grip, nezle gibi rahatsızlıklara karşı korunmaya destek olur.

Böğürtlen çayı:

Organik asitler, mineraller ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ağız, boğaz sorunlarının giderilmesinde faydalıdır. İdrar söktürmeye yardımcı olur ve ishale karşı koruyucu olarak tüketilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir