YEMEK TARİFLERİ

Koruk Suyuyla Bamya Yemeği Tarifi

  • Malzemeler
  • Yarım kilo bamya
  • 2 salkım koruk (olgunlaşmamış üzüm)
  • 250 gr kıyma
  • 1  büyük boy soğan
  • 2 domates
  • zeytinyağı
  • tuz

Yapılışı;

Bamyaları yıkayıp kafalarını yuvarlak kesin,
Tencereye kıymayı koyup kavurduktan sonra soğan da eklenir.Korukları kevgirin üstüne koyup bardakla ezin sonra da sıkarak iyice suyunu çıkartın ve koruk suyunu tencereye ekledikten sonra Domatesleri de rendeleyerek tencereye katın. 1 bardak da sıcak su ilave edip bu karışım kaynayınca bamyaları ekleyin. Sıcak olarak servis edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir