YEMEK TARİFLERİ

Etli taze fasülye

etli_taze_fasulye1
Malzemeler:

  • 500 gr taze Fasulye,
  • 300 gr büyük kuşbaşı doğranmış et,
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet domates,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı toz biber,
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
  • Tuz.
Hazırlanışı:

  1. Etleri tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin,
  2. Sıvı yağı ekleyip karıştırın
  3. Soğanı yemeklik doğrayıp etlere ekleyin ve kavurun,
  4. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
  5. Toz biberi ekleyip karıştırın,
  6. Uçlarını kesip dilediğiniz büyüklükte doğradığınız fasulyeleri ve domatesleri ekleyin,
  7. Arada karıştırarak fasulyelerin rengi koyu yeşil olana kadar kavurun,
  8. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin (düdüklü tencere için daha az su eklemelisiniz),
  9. Fasulyeler ve etler yumuşayana kadar orta hararetli ateşte pişirin,
  10. Tuzunu atıp 1-2 dk. daha kaynatın.

Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir