YEMEK TARİFLERİ

Elmalı Pasta Tarifi

 Malzeme Listesi
  • 250 gr   margarin
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • elma rendeleyip 20 dk pişirilir.

Yapılışı

İlk önce margarini ve pudra şekerini yoğurup ardından diğer mazemeleri sırayla karıştırıyoruz. Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir. Ardından hamuru ceviz büyüklüğünde koparıp sert bir zeminde elimizle biraz açıp elma harcında 1 tatlı kaşığı sürüyoruz. Üzerinede hamurdan bir parça alıp onu da biraz elimizle açıp şerit halin de bıçak yardımıyla  kesiyoruz ve üzerine 1 kaç tane şerit bırakıyoruz. Yağlı tepsiye 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.Pastanız hazırdır:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir