YEMEK TARİFLERİ

Domatesli Biber Turşusu

biber

Malzemeler

  • 1 kilo ince biber (tatlı ya da acı size kalmış),
  • 2 kilo domates,
  • 1 su bardağı sıvı yağı veya zeytinyağı,
  • 1 su bardağı elma ya da üzüm sirkesi,
  • 1 baş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı kuru nane,
  • 2 yemek kaşığı turşuluk tuz,
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu.

Domatesli Biber Turşusu Yapılışı

Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp iyice yıkayalım.

Biberleri 2 cm kalınlığında doğrayalım.

Domatesleri yıkayıp rendeleyelim.

Domateslerin içine doğradığımız biberleri, sıvı yağı, sirkeyi, kuru naneyi, limon tuzunu, 2 yemek kaşığı kaya tuzunu, ince ince doğradığımız sarımsakları ilave edip çok iyi karıştıralım.

Tadına bakıp tuzu iyimi kontrol edelim.

Sonra kavanozlara dolduralım ve üzerlerine hafif sıvı yağı gezdirelim.

Su da kaynattığımız kapaklar ile sıkıca kavanozların ağızlarını kapatalım.

Serin yerde muhafaza edelim.

Not: Buzdolabında da saklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir