YAŞAM

İşsizlik sürecini hafifletmenin yolları

30925148

8 ay boyunca işsizdim. Bu bol ağlamalı süreçte 100’den fazla iş görüşmesine gittim. Bunların arasında klasik yüz yüze görüşmeler, telefon görüşmeleri veya görüntülü görüşmeler vardı. Bu sırada iş arama ile ilgili çok şey öğrendim. Öğrendiklerim beni özgüveni yüksek bir adaya dönüştürdü. Öğrendiklerimi sizinle paylaşmak isterim.”

Bu sözler Brittney Oliver’a ait. Halkla ilişkiler alanında çalışmak isteyen Oliver, Levo.com’da yayınlanan makalesinde iş arama sürecinde yaşadıklarını anlatıyor. Oliver için mutlu sonla biten süreçte okurlarıyla paylaştığı 6 tavsiye var.

1. Doğru işi bulmaktan vazgeçmeyin
Kariyerinize başlarken, sadece kendinizin o şirkete uygun olup olmadığını düşünmeyin. Başvuracağınız şirketin size uygun olup olmadığını da düşünün. Önünüze gelen her şirkete başvurmak yerine kendinize uygun şirketlere başvurun.

2.Pozitif kalmaya çalışın
Pozitif kalabilmek için iş ararken, bir işe başvururken hatta iş görüşmesine giderken en sevdiğiniz şarkıları dinleyin. Özellikle iş arama sürecinde ümitli olmak, olumsuz düşünceleri olumluya çevirmek çok gerekli.

3. Yardım istemekten çekinmeyin
Bu süreçte çevrenizden utanmak yerine yardım isteyin. CV’nizi bu kişilerle paylaşın. Belki de çalıştıkları şirketlerde kariyer sitelerinde paylaşılmayan açık pozisyonlar vardır.

4. Sosyal medyadan uzak durun

Facebook’taki iş durumu bölümünün boş gözükmesi bile insanın moralini bozabilir. Pozitif kalabilmek için bu süreçte sosyal medyadan uzak durmak yararlı olabilir.

5. Açık fikirli olun
İş ararken tüm olanakları araştırın. Tüm sektörlere bakın. Açık fikirli olursanız farklı fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.

6. İçeriden adam bulun

Başvurmak istediğiniz şirketten bir kontak bulmak önemli. LinkedIn gibi platformlar kullanılabilir. Başvurmak istenen yerde çalışan bir kontak, size şirketle ilgili değerli bilgiler verebilir.

İlgilendiğin konuları takip et hemen haberd

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir