TEKNOLOJİ

Asus bu yıl 20 milyon akıllı telefon satmayı hedefliyor

Asus bu yıl 20 milyon akıllı telefon satmayı hedefliyor

Asus CEO’su Jerry Shen, şirketin akıllı telefon satış hedeflerine açıklık getirdi. Asus önümüzdeki yıl satışları önemli ölçüde artırmayı hedefliyor.

 

Akıllı telefon dünyasında her ne kadar Huawei ve Xiaomi’nin yükselişi konuşuluyor olsa da, Asus uygun fiyatlı çözümleriyle platformdaki ilerleyişini sessiz sedasız sürdürüyor. Tayvanlı şirketin CEO’su Jerry Shen, DigiTimes’a yaptığı değerlendirmelerde 2015 ve 2016 akıllı telefon satış hedeflerine açıklık getirdi.

Shen, Asus olarak ocak-eylül döneminde 13.5 milyon ZenFone serisi telefon sattıklarını, hedeflerinin dördüncü çeyrekte 7 milyon daha satarak, yılı 20.5 milyon akıllı telefon satışıyla tamamlamak olduğunu belirtti. Asus’un özellikle son çeyrekte tatil sezonunun da başlamasıyla hedeflenen rakamı tutturmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İlginizi çekebilir;  Asus Zenfone Selfie Ön ve Arka Kamera Karşılaştırma!

1447348826_jerry-shen-zenfone-2.jpg

Asus gelecek yıl 30 milyon akıllı telefon satmayı hedefliyor

Asus CEO’su Jerry Shen 2016 hedeflerine de açıklık getirdi. Shen gelecek yıl akıllı telefon satışını %46 oranında artırarak toplam satış rakamını 30 milyonaçekmek istediklerini ifade etti.

Son olarak Asus’un akıllı telefonlarda yer vereceği işlemcilere değinen Shen, 2015 yılında sattıkları akıllı telefonların %80’ninde Intel-Qualcomm, %20’sinde ise MediaTek işlemcilerin olduğunu kaydetti. Önümüzdeki yıl ise Qualcomm işlemcili modellerin sayısı artırılacak.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir