İLİŞKİLER

Aldatılmanız Durumunda Ona Nasıl Tepki Verirsiniz?

üyeler arasında yaptığı son ankette “Eşinizin/sevgilinizin sizi aldatması durumunda, ona nasıl bir tepki verirsiniz?” sorusunun cevabını aradı. Oylamaya katılan kadın ve erkeklerin çoğu böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında ”terk etme ve ilişkilerini sonsuza dek koparma” konusunda hemfikir olmalarına rağmen ikinci en popüler cevap “intikam alırdım” oldu.

Kadın ve erkeklerin farklı bakış açılarından hayata dair merak edilen her konuda fikir alışverişine olanak sağlayan sosyal paylaşım platformu KizlarSoruyor.com bu defa üyelerine “Hayatını paylaştığın eşin veya sevgilinin seni aldattığını öğrendin, bununla nasıl başa çıkardın? Tepkin nasıl olurdu? Terk edip sonsuza kadar hayatından çıkarımıydın? Yoksa ‘İçten özür dilerse ben kıyamam, affederim’ diyenlerden misin?” diye sordu.

Dört seçeneğin olduğu oylamaya 1.435’i kadın, 1.285’i erkek olmak üzere toplam 2.720 kişi katıldı. Soruya cevap veren üyelerin yüzde 69’u, “Terk ederim ve ilişkimi sonsuza dek koparırım” seçimini yaptı. Bu cevabı veren toplam 1.772 kişiden %53’ü kadın ve %47’si erkek. Yani kadınlar ve erkekler bu konuda birbirine yakın şekilde düşünüyor. Ancak “İntikam almadan içim rahat etmez” diyenlerin oranı da (%19) bir hayli yüksek ve bu seçenek ikinci en popüler cevap oldu. Verilen cevaplara göre artık “ailenin huzurunu bozmamak için aldatılmayı sineye çekmek” eskisi kadar yaygın bir tercih gibi görünmüyor.

İşte üyelerin belirttikleri görüşlerden bazıları:

pentin Yaş: 26
Sitenin çoğu hemen giderim demiş. Komik buldum açıkçası. Kimse gidemiyor. Hele evliyseler, hiç gidemiyorlar. Çocuklar varsa gitmek zaten binde bir ihtimal. O sebeple bu soruya kesin ve üstten üstten cevap vermek saçma olur. Umarım başımıza gelmez, umarım test etmek zorunda kalmayız.

EniyiYorumcu Yaş: 18
Aldatılmak demek ihanet demek, güvenin yerle bir edilmesi ve ahlaksızlık demektir. Böyle bir şeye asla sessiz kalmam ve ayrılırım net. Çocuklarımı böyle birinin yetiştirmesini istemem.

adımlaseslendi Yaş: 22
Yaptığına öyle bir pişman ederim ki…

SezaiAcima Yaş: 24
Eğer bu hata tekrar edilmeyecek ve ben onu seviyorsam affedebilirim. Çok düşük bir ihtimal.

uzaykedisi Yaş: 18
O anda tanıdığım o adamı unutur, nefret ülkesine adımımı atar, mayın tarlalarında ölümüme koşarım!!! E biter gider, dramatize etmeye gerek yok ki.

geçmişiolmayanadam Yaş: 21
Ayrılırım, hataya hatayla karşılık verip bende aldatmam.

mervenurp Yaş: 19
Zaten böyle bir şeyi yapan birisine güvenmek ve ikinci bir şans vermek aptallık olurdu bence.

contesersefil Yaş: 30
Sessizce terk ederim tek kelime etmeden. Bir ömür kafasında aynı soruyla gezer neden terk etti diye. Takıntı olurum böylece aklında ve en büyük intikam zihinleri ele geçirmektir.

şekeykız Yaş: 24
Ailenin huzuru zaten bozulmuştur ki. İhanet bir evlilikte asla müsamaha gösterilmemesi gereken bir davranıştır.

seyoby Yaş: 20
Aldatmak karşımızdakinin bize değer vermediğini gösterir zaten ve size değer vermeyen biriyle devam ediyorsanız karaktersiz kişiliksizsinizdir zaten.

darkismyname Yaş: 18
Yüksek ihtimalle terk ederim ama olayın nasıl geliştiği kısmı da baya önemli. Bir de duruma göre çok seviyorsam affetme olasılığım da olabilir tabi.

ELRoY34 Yaş: 28
Bu davranışının yanlış olduğunu, bir daha beni aldatmamasını, aldatırsa bunun beni inciteceğini, aldatmaya konu tutum ve davranışlarımı tekrarlamayacağımdan bahisle, dikkatli davranacağımı söyler, hatasız kul olmaz diyerek ilişkimi kurtarmaya çabalardım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir