Zerde

Zerde

Osmanlı mutfağının en önemli tatlarından zerdeyi deneyin, tadına bayılacaksınız.


Malzemeler


5 su bardağı su

1 çay bardağı baldo pirinç (100 gr.)

5 yemek kaşığı şeker

1 tutam safran, kaşığın ucunda zerdeçal

1 çay kaşığı vanilya

1 yemek kaşığı gülsuyu

1 fiske tuz

Arzuya göre badem, fındık, fıstık


Hazırlanışı


1 su bardağı sıcak suya safranı atın ve rengini vermesi için kenarda bekletin. 4 su bardağı su ve yıkanmış pirinci tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın, ağzı kapalı olarak pişmeye bırakın.


Pirinçler açılınca safranlı suyu zerdeye ilave edin.  Zerdeçalı, şekeri ve tuzu ilave edip, kıvamlı bir hal alana kadar pişirin. Ocaktan aldığınız zerdeye gül suyu ve vanilyayı ekleyin. 


Üzerini çerezlerle süsleyip servis edin.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir