Genel

Yıpranmış abajurlarınızı düğmelerle renklendirin

Yıpranmış abajurlarınızı düğmelerle renklendirin

Abajurlar, evlerin çeşitli noktalarında aydınlatmayı sağlamasının yanı sıra içinde bulunduğu mekanın dekorasonunu da tamamlarlar. Çeşitli renk ve tarzlarıyla odanın içindeki tüm ilgiyi üzerlerine çekebilirler.


Ancak onlar da zamanın ve kullanım koşullarının getirdiği deformasyondan kurtulamaz ve eskirler. Örneğin bir zamanlar ünlü bir yapı marketten çok severek alınan kağıt abajurların üzerindeki kağıt, bir süre sonra tozlanmaktan dolayı lekelenir ve yer yer sararır.


Sizin de bu tip bir sorununuz varsa evinizin bir köşesinde duran kullanmadığınız düğmeleri kullanarak tasarım harikası ürünler elde edebilirsiniz. Bunun için;


Malzemeler


Eskimiş bir abajur başlığı

Tasarıma yetecek ve zevkinize hitap edecek biçimde 30 – 46 adet arası düğme

Kuvvetli sıvı yapıştırıcı ya da silikon

Gazete


Nasıl yapılır


Öncelikle abajurun üzerine yapıştıracağınız düğmeleri hangi (asimetrik, simetrik ya da tam tekrar) yöntemle konumlandıracağınızı düşünün. Daha sonra aklınızdaki tasarımı unutmamak için bir eskiz kağıdına konumlandırılma biçimini çizin. Tasarlama işlemi bittikten sonra ister abajurun üzerini  bir kağıtla işaretliyerek, isterse göz kararı konumlandırın. Bir gazetenin üzerinde düğmeleri bu konuma göre abajur başlığının üzerine yapıştırıcıyla yapıştırın. Kuruduktan sonra tasarım harikası abajurunuz işte hazır!


Kadinvekadin.net özel haberidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir