Genel

Yağsız pasta

Yağsız pasta

Pandispanyayı vaktiniz varsa bir gün dinlendirdikten sonra katlara ayırıp, kullanmanız pastanın lezzetini arttıracaktır.


Malzemeler


4 adet yumurta

3 kahve fincanı toz şeker (240 gram)

4 kahve fincanı un (170 gram)

1 paket vanilya

1/2 adet taze sıkılmış limon suyu

1 adet rendelenmiş limon kabuğu


Kek kalıbı için:


1/2 tatlı kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un


Kreması için:


500 ml. süt

1 adet yumurta sarısı

2 tepeleme yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

200 gram labne peyniri


İçi ve üzeri için:


3 yemek kaşığı kavun/portakal likörü ya da taze meyve suyu

300 gram çilek

2 yemek kaşığı parça çikolata


Nasıl yapılır


Orta boy bir kek kalıbını, tereyağıyla yağlayıp unlayın. Toz şeker, yumurta ve rendelenmiş limon kabuklarını çırpma kabına alın, 7-8 dakika karıştırın. Zaman kaybetmeden hızlıca unu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin, limon suyunu da ilave edip 7-8 dakika daha çırpın ve kalıba dökün. 


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekin üzeri baloncuklu olana kadar pişirin, yaklaşık 50 dakikada olacaktır. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve yatay bir şekilde ikiye bölüp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Sos tenceresine süt, yumurta sarısı ve unu alıp hızlıca çırpma teliyle karıştırarak yüksek ateşte pişirin. 


Süt kaynadığında altını kısın ve içine şekeri toz şekeri ekleyip kremayı iyice karıştırın. Puding oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırarak bekleyin, sonrasında vanilya ve labne peynirini ilave edip iyice karıştırın. Kekin üst kısmını kavun likörü yada taze meyve suyu ile ıslatın. Kekin alt kısmına hazırladığınız kremadan ince bir tabaka yayın ve üzerine çilek başta olmak üzere dilediğiniz meyveleri ekleyin. 


Meyvelerin üzerine parça çikolata serpiştirin. Tekrar ince bir tabaka krema döküp üzerini kekin üst kısmı ile kapatın. Kekin üzerine kalan kremayı yayın, üzerine istediğiniz süslemeyi yapıp buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir