Uygunsuz sıralar anatomik yapıyı olumsuz etkiliyor

Uygunsuz sıralar anatomik yapıyı olumsuz etkiliyor

Okulların açılmasına kısa süre kala milyonlarca velinin yakından ilgilendiği konulardan biri de hiç şüphesiz okulların sahip olduğu imkanlar. Ofis Tekin Exclusive Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Tekin, son yıllarda ülkemizde iş hayatındaki gelişimlere paralel olarak ofislerin kendini tamamen yenilediğini​ belirterek, yenilenme sırasının eğitim kurumlarında olduğuna dikkat çekti.


Ofisler yenilendi sıra okullarda


Son yıllarda ülkemizde iş hayatındaki gelişimlere paralel olarak ofisler kendini tamamen yenilerken, sektör temsilcileri yenilenme sırasının eğitim kurumlarında olduğuna dikkat çekiyor.


“Uygunsuz sıralar bedensel bozukluğa yol açabilir”


Marka konut ve ofis projelerinin çoğalması, teknolojinin gelişmesi, ergonomi ve sağlık gibi konuların öne çıkması ile ofis mobilyasında da yeni bir anlayış doğdu. Okulların da değişimden etkilenmesi gereken kurumlardan biri olduğuna değinen Tekin, “Bilindiği üzere çocukluk döneminde elverişsiz sıra ve masalarda uzun süre vakit geçirmek anatomik yapıyı olumsuz etkiliyor. Çocukların uygunsuz sıralarda eğitim-öğretim görmesi bedensel bozukluğa ve öğrencinin derse olan ilgisinin azalmasına neden olabiliyor. Bu sorunun çözümü için klasikleşen okul sıralarının yerini yeni nesil sıralara bırakması gerekiyor” dedi.


 “Okuldaki bütün mobilyalar özenle seçilmeli”


Öğrencilerin, gününün büyük çoğunluğunu okul sırasında geçirdiğini ifade eden Tekin, şöyle devam etti: “Mevcut okul düzenindeki en büyük eksikliklerden biri çocukların vücut tiplerine uygun olmayan sıra ve masalar. Ayrıca, sınıf ortamında kısa boylu öğrenciler ön, uzun boylu öğrenciler ise genellikle arka sıralarda oturmak zorunda kalıyor. Oysaki, bel destekli, ergonomik sıra ve masalar kullanılarak bu sorun da kolaylıkla çözülebilir.


Sadece sınıfların oturma düzeni değil, tahtalarda kullanılan malzemenin kalitesi, öğretmen masasının rengi ve biçimi gibi konular da ön plana çıkıyor. Ayrıca, yemekhanede kullanılan masa ve sandalyelerden, okul koridorlarında yer alan oturma gruplarına kadar tüm mobilyalar özenle seçilmeli.”​

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir