Simit sandviç

Simit sandviç

Hafta sonu sevdiklerinizi kahvaltıya mı çağırdınız? Peki, onlara bu harika simit sandviçlerden yapmaya e dersiniz?


Malzemeler


Simit hamuru için:


250 gram un

125 ml. ılık su

10 gram yaş maya

1/2 çay bardağı zeytinyağı

2 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz


Simitlerin üzeri için:


1,5 su bardağı su

1/2 su bardağı üzüm pekmezi

2 su bardağı susam


Sandviç hazırlığı için:


200 gram labne peyniri

8 adet kiraz domates

4 yemek kaşığı çok küçük doğranmış frenk soğanı (arzuya göre yeşil soğan)


Pişirme süresi: 30 dakika


Nasıl yapılır


Yaş mayayı küçük bir kaseye alın. Toz şeker ve ılık suyu ekledikten sonra karıştırdığınız maya karışımını, mayanın aktif hale gelmesi için 5 dakika kadar oda ısısında bekletin.


Elenmiş unu geniş bir karıştırma kabına alın ve içine tuz ekleyin. Unun orta kısmını parmak uçlarınızla açın. Hazırladığınız maya karışımı ve zeytinyağını ilave edin. Unu kenar kısımlardan ortaya doğru alarak hamuru elinizle yoğurun. Diğer mayalı hamurlara oranla sert ve zor yoğrulan bir hamur elde etmelisiniz. Hamurun kıvamına göre unun az geldiğini düşünüyorsanız azar azar un katabilirsiniz. Gerekli sertliğe ulaşan hamuru, oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurları uzatıp birleştirdikten sonra simit şekline getirin.


Simitlerin üzeri için; su ve üzüm pekmezini derin bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Hazırladığınız simitleri içine atıp 1 dakika kadar tutun. Ardından susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığında dinlenen simitleri, keskin bir bıçak yardımıyla yatay olarak kesip iki eşit parçaya ayırın.


Taban kısımlarına labne peyniri sürüp ortadan ikiye kestiğiniz kiraz domatesleri yerleştirin. İnce ince kıyılmış frenk soğanları, maydanoz ya da taze soğan saplarıyla süsleyip üzerini kapattıktan sonra servis edin.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir