Seitan Buğday Glüteni tarifi – Pudra.com

@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.
13.05.2015

Veganların tercihi seitan yani buğday glüteni, et yemek istemeyenler için zengin bir protein kaynağı. Seitanı kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Evde hazırlayabileceğiniz seitan tarifi Pudra.com’da.

 



seitan nasil hazirlanir tarifi bugday gluteni mkl mnk mns

Buğday glüteni, Japonca adıyla seitan, Budist rahiplerin yedikleri bir yiyecek. Et yemek istemeyenler için en az et kadar yoğun bir protein kaynağı. Seitan organik marketlerden hazır olarak satın alınabileceği gibi evde de yapılabiliyor. Buğday eti, buğday glüteni veya yalnızca glüten de deniyor

Seitan nedir?
Seitan, buğdayın nişastalı kısımlarının yıkanarak arındırılması sonucu kalan yumuşak hamur kıvamındaki hali. Seitan et yemeyenler, veganlar için aslında bir çeşit bitkisel et olarak adlandırılabilir. Seitan çok zengin bir protein kaynağı, hazırlaması biraz zahmetli de olsa et yemeyenlerin kurtarıcısı. Özellikle Asya’da et yemeyen kişiler için Çin ve Japon restoranlarında bolca Seitan içerikli yiyecek bulunuyor.

Evde hazırlayabileceğiniz seitan tarifi
Seitan evde hazırlanabilir, siz de bu malzemelere eklemeler yaparak farklı yemeklerde kullanabilir kendi tariflerinizi yaratabilirsiniz.
Malzemeler

  • 250 gram buğday glüteni
  • Vegan mayası
  • 2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım litre vegan düşük sodyumlu et suyu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım soğan
  • 1 baş dövülmüş sarımsak
    Hazırlanışı
    Buğday glütenini, maya ve sarımsak tozunu geniş bir kaba koyun. Bir bardak et suyunu ve soya sosunu ekleyip, hamur kıvamını alana kadar yoğurun. Gerekirse et suyu ekleyin. Elastik bir hal alana kadar yoğurun. Sonra bu hamuru küçük parçalara ayırın, köfte gibi düşünebilirsiniz. Kalan et suyunu, kalan malzemeleri ve küçük parçalar haline getirdiğiniz seitanları bir tencereye koyun. Su, seitanların üzerine geçecek şekilde ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısığa alıp 30-45 dakika pişirin. Seitan suyunu çektikten sonra bir kaba alıp soğutun. Seitan birçok tarifte kullanılabilir (makarna, sandviç) ve bir hafta buzdolabında saklanabilir.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir