Ramazan’da rahat sindirim için probiyotik

Ramazan'da rahat sindirim için probiyotik

Pek çok insanın gündelik hayatta yaşadığı kabızlık, şişkinlik ve gaz problemleri Ramazan’da hem oruç tutulan sürenin uzun olması hem de aşırı sıcaklar nedeniyle artış gösterebilir. Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar vücudun yeni bir beslenme düzenine geçmesiyle ortaya çıkan sorunları dost bakteriler olarak bilinen probiyotiklerle aşmanın mümkün olduğunu belirtti.


Özellikle sahur öğününde tercih edilecek besinlerin doyurucu gücünün oldukça önemli olduğunu aktaran Elvan Odabaşı Kanar, Ramazan’da sindirim sistemi sağlığı için nasıl beslenilmesi gerektiğine dair bilgiler paylaştı. 


Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar Ramazan’da vücudumuzun yeni bir beslenme düzenine geçmesiyle birlikte yaşanabilen bu sorunların probiyotik desteğiyle aşılabileceğini belirtti. Diyetisyen Kanar  “Kefir, yoğurt, turşu gibi besinler günlük ihtiyacımızı karşılayabilecek miktarda probiyotik içermez. Diğer taraftan içerdikleri probiyotikler sindirim yolunda özellikle mide asidinden etkilenerek yaşamını yitirir ve gerçek hedef bağırsaklara çok az miktarda ulaşır. Bu besinlere hayatımızda yer vermeye devam etmeliyiz fakat tek başına probiyotik kaynak olarak görmemeliyiz. Probiyotik takviyesi konusunda da özellikle teknolojisi probiyotiklerin bağırsaklara ulaşmasını sağlayacak şekilde üretilmiş takviyeleri tercih etmeliyiz. Bu konuda çift kaplama (dual kaplama) teknolojisini önemsiyorum. Probiyotikler bu teknoloji ile hedef noktasına direk ulaşabiliyorlar. “ dedi.


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir