Mısır gevrekli tavuk

Mısır gevrekli tavuk

Bildiğimiz ismi ile “corn flakes”, yani mısır gevreği parçalarıyla kaplanan lokmalık tavuk parçaları, kızgın ve derin yağ yerine fırında kısa sürede sağlıkla pişiyor, afiyetle yeniyor…


Malzemeler


600 gram fileto tavuk göğsü

1/2 su bardağı un

1 adet yumurta

1/2 çay bardağı süt

2 yemek kaşığı krema

1 su bardağı mısır gevreği (corn flakes)

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber


Üzeri için: 


1/2 su bardağı mısır gevreği (küçük parçalar halinde ufalanmış)

1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber


Nasıl yapılır 


Fazla yağ ve derilerinden ayıkladığınız fileto tavuk göğsünü minik parçalar halinde doğrayın. Tavuk parçalarını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırarak baharatlara bulayın. Sonrasında una buladığınız


 tavukları bir kenarda bekletin. Yumurta, süt ve kremayı küçük bir kasede bir çatal yardımıyla karıştırın. Mısır gevreklerini elinizle ufaladıktan sonra geniş bir tabağa alın. 


Sırasıyla; yumurta ve kremaya buladığınız tavukların her tarafını mısır gevreği parçalarıyla kapladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 


Daha çıtır tavuklar için; tatlı toz kırmızı biberle harmanladığınız iyice ufalanmış mısır gevreği parçalarını tavukların üzerine serpiştirin. 


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişireceğiniz mısır gevrekli tavukları, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun…


 


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir