Kadınlar altın günü yerine TL günü yapıyor

Kadınlar altın günü yerine TL günü yapıyor

Yılbaşından bu yana yükselen doların etkisiyle yurt içinde artan çeyrek altın fiyatları, altın borcu olan ve düğün yapacakların yanı sıra “Altın günü” düzenleyen kadınları da etkiledi. “Altın günü” için genellikle tercih edilen çeyrek altın fiyatlarının dünya ve iç piyasadaki dalgalanmalara bağlı olarak her ay değişmesi kadınların arasını açtı.


Yılbaşından bu yana çeyrek fırladı


Yılbaşında 148 lira olan çeyrek ziynetin satış fiyatı, 21 Ağustos Cuma günü 178 liraya kadar yükseldi. Fiyattaki bu yükseliş kadınların birikim tercihlerine de yansırken, “Altın günleri”TL Günü’ne dönüştü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının son 4 yılın zirvesini gördüğünü anımsattı.


Herkes şokta 


Ramazanda düğün sezonu olmadığı için altında fiyatların düşük seyrettiğini hatırlatan Memiş, bir kısım vatandaşın o dönemde düşüşten faydalanarak altın aldığını dile getirdi. Ramazanda 155 lira civarında seyreden çeyrek altın fiyatının bugünlerde 180 liraya kadar çıktığını anlatan Memiş, ciddi yükselişten hem düğün yapacakların, hem de “Altın Günü” yapan kadınların etkilendiğini, şu anda her iki tarafın da şokta olduğunu ifade etti.


200 Lira toplanıyor 


İslam Memiş, kadın müşterilerin oluşan fiyat farklarından sıra kendilerine gelince zarar etmeleri nedeniyle “Artık altın gününü bitirdik” dediklerini aktardı. Memiş, kadınların çoğunun artık 200 liralık “TL günü” yaptığını dile getirdi. Memiş, ‘Cumhuriyet günü’ düzenleyenlerin de 500 liralık ‘TL gününe’ geçmiş olabileceklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir