Genel

KADININ EL EMEĞİ VODAFONE ÖNCE KADIN İLAN SERVİSİ İLE SATILIYOR

81 İLDEN KADINLARIN EMEĞİ, ÖNCE KADIN İLAN SERVİSİ’NDE TEK MESAJLA SATILIYOR

 

VODAFONE ÖNCE KADIN İLAN SERVİSİ İLE ÜRETEN KADININ EL EMEĞİ YÜZBİNLERE ULAŞTI

 

“Vodafone Önce Kadın” programı kapsamında hayata geçirilen “Vodafone Önce Kadın İlan Servisi”ne, Mayıs 2013’ten itibaren verilen ilan sayısı 2.500’e ulaştı. Vodafone Türkiye’nin Sahibinden.com işbirliğiyle hayata geçirdiği İlan Servisi ile üreten kadınların el emeği ürünlerini 210 bin tekil ziyaretçi inceledi. Ziyaretçi kadınların yüzde 90’ı servisi yakınlarına tavsiye etti. Yapılan araştırmada, servis sayesinde satış yapan kadınların tek bir SMS ile ortalama 101 TL’lik gelir elde ettiği belirlendi.

 

08 Ağustos 2013Vodafone Türkiye, “Teknoloji Hayatın Hizmetinde” vizyonu doğrultusunda, kadınların gücüne teknolojiyle güç katmaya devam ediyor. Vodafone’un bir sosyal iş modeli olarak tasarladığı “Vodafone Önce Kadın” programı, kadınların sadece iletişim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp aynı zamanda onların ekonomiye katılım ve girişimcilik fırsatlarından faydalanması için ürün ve servisleri Türkiye’de ilk kez tek çatı altında topluyor. Program kapsamında Sahibinden.com işbirliğiyle hayata geçen “Vodafone Önce Kadın İlan Servisi” ile kadınlar, el emeği ürünlerini tek bir SMS veya MMS ile sanal pazara taşıyor. Ücretsiz servisle Sahibinden.com’un Önce Kadın mağazasında ürünler herhangi bir aracıya gerek duymadan pazarlanabiliyor.

 

Tek bir SMS ile dünyaya satış imkanı

 

Kadınlar, el emekleriyle ürettikleri ürünlerinin fotoğraflı ilanlarını 2488’e ücretsiz gönderiyor. İlanlar, Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Sahibinden.com’daki Vodafone Önce Kadın Mağazası’nda (www.oncekadin.sahibinden.com) yayımlanıyor. Üreten kadınlara destek olmak isteyen Türkiye’den ve dünyadan herkes, bu ürünleri internet üzerinden satın alabiliyor. Servise ilan veren kadınlarla ve servisi ziyaret edenlerle yapılan araştırmada şu çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı:

 

  • Vodafone Önce Kadın Mağazası’na Mayıs 2013’ten bu yana 2.500’e yakın ilan verildi.
  • Bu dönemde mağazanın tekil ziyaretçi sayısı 210.000’e ulaştı.
  • Tüm ilanların görüntülenme sayısı 1,3 milyondan fazla oldu.
  • Servisi kullanıp, yakınlarına tavsiye eden kadın oranı %90.
  • Servis sayesinde satış yapan kadınlar, tek bir SMS ile ortalama 101 TL’lik gelir elde etti.
  • En çok ilan verilen 3 kategori sırasıyla, el işi ve sanat, yiyecek ve içecek ile ev ve dekorasyon ürünleri oldu.
  • En çok ilan veren iller sırasıyla, İstanbul, Bursa, Konya-İzmir oldu.
  • İlan verilen ürünlerden en ucuzu 50 Kuruş ile yiyecek mamulleri olurken, en pahalı ürün 50.000 TL’lik fiyatıyla yağlı boya üzerine el nakışı tablo oldu.
  • Verilen ilanların %40’ı, fiyatı 20 TL ve altındaki ürünlerden oluştu.

 

Vodafone Türkiye Pazarlama İletişimi ve Kurumsal Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Vodafone Türkiye olarak, mobil iletişim teknolojilerine ilişkin global bilgi birikimimizi ve inovasyon gücümüzü, “teknoloji hayatın hizmetinde” vizyonumuz çerçevesinde, insan hayatına değer ve kolaylıklar sağlamak üzere seferber ediyoruz. Yeni bir sosyal iş modeli ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı  himayelerinde öncü bir adım attık. Vodafone Önce Kadın Programı’nın amacı, kadının ekonomiye katılımı hedefine hizmet ederek, onların gelir fırsatları sağlamalarına destek olmak. Program kapsamında, 81 ilimizden üreten, el emeği göz nuru ürünlerinden gelir elde edebilecek potansiyelde olan binlerce kadınımızın ürünlerini aracısız duyurabilmeleri ve bu değerli ürünleri tüketiciyle buluşturabilmeleri için Önce Kadın İlan Servisi’ni Sahibinden.com işbirliğiyle

AVANOS BEBEGI OSMANLI MOTIFLI ELBISE

hayata geçirdik. Ürünleri daha geniş bir alıcı kitlesine ulaştırmak ve satış imkanlarını artırmak isteyen kadınlarımız, ücretsiz olarak tek bir SMS veya MMS atarak el emeklerini Sahibinden.com’da yer alan Vodafone Önce Kadın Mağazası’nda satışa sunabiliyor. Sanal mağazamızın kısa sürede bu kadar ilgi görmesinin ve üreten kadınlarımızı girişimcilik konusunda teşvik etmenin gururunu yaşıyoruz. Vodafone Önce Kadın Programı ile kadınlarımızın ekonomiye katılmaları konusundaki çalışmalara devam edeceğiz.”

 

 

Vodafone basın odası: http://www.vodafone.com.tr/VodafoneHakkinda/basin_odasi.php

 

Bilgi için: RedUnit / Uğur Sayın / 0549 745 53 16 / ugur.sayin@unite.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir