İş görüşmesinde nasıl giyinmeli

İş görüşmesinde nasıl giyinmeli

İlk görünüş ve ilk izlenim işveren için çok önemlidir. Bunun için iş görüşmesine giderken her zamankinden çok daha dikkatli olmalısınız. Giyiminizden konuşmanıza, el hareketlerinizden takılarınıza kadar bir çok konuya özen göstermelisiniz.



İşte size iş görüşmesinde nasıl giyinmeniz gerektiği ile ilgili tüyolar:


Eğer klasik bir şirketle iş görüşmesine gidiyorsanız, o zaman koyu renk etek ceket veya pantolon ceket takım giymeniz yerinde olur. İçine beyaz ve renkli pamuklu bir bluz giyebilirsiniz.


Ceket altına kesinlikle askılı, transparan bluzlar giymeyin. Ayrıca koyu renk bir elbise de sizin için uygun olacaktır. Ancak elbisenin dekoltesi ve etek boyuna dikkat edin. Çok kısa etek boyu veya derin dekolte kıyafetleri kesinlikle tercih etmeyin.


Eğer çalışanların genellikle spor giyindiklerini bildiğiniz bir yere iş görüşmesine giyidiyorsanız, ceket yerine hırka veya bir kazak da giyebilirsiniz.


Aksesuarlara dikkat edin


Aksesuarlar da sizin kişiliğinizi ele verir. Bunun için özellikle iş görüşmelerinde fazla abartılı olmayan askesuarlar seçmeye özen gösterin. Gözü yoran ve çok abartılı aksesuar seçiminden kaçının.



Ayakkabı seçimi


Nereye iş görüşmesine giderseniz gidin, kapalı ve orta topuk bir ayakkabı seçmeniz her zaman doğru olacaktır. Ayakkabının sade ve temiz olması çok önemlidir. Bunun için iş yerine girmeden önce, topuk ve tabanının temiz olduğuna emin olun. Eğer modayla ilgili bir iş görüşmesi yapacaksanız o zaman trendlere uygun ayakkabı seçimi de yapabilirsiniz.


Makyaj


İş görüşmesine giderken, abartılı makyajdan uzak durun. Sade ve hafif bir makyaj sizin daha profesyonel görünmenizi sağlayacaktır. Saçlarınızın, dişlerinizin ve tırnaklarınızın temiz ve bakımlı olmasına özen gösterin.



Kesinlikle yapılmaması gerekenler


– Etek boyu çok kısa olmamalıdır


-Seçilen kıyafetin aşırı bir tarzı olmamalıdır


– Parlak ve renkli çoraplar giymeyin


– Islak saçla gitmeyin


– Ağır parfüm veya deodorant kullanmayın


– Kesinlikle ter kokmayın


– Vücudunuzda bulunan abartılı dövmeleri kapalı tutun


– Kot pantolon, t-shirt ve spor ayakkabı giymeyin


– Başınıza güneş gözlüğü ve bandana takmayın


– Cep telefonunuzu kapatın ve göz önünde tutmayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir