Dekorasyonda pembeyi kullanmanın 6 püf noktası

Dekorasyonda pembeyi kullanmanın 6 püf noktası

Sınırsız ara tonları ve çeşitleriyle pembe düşünebileceğinizden çok daha fazla kullanım alanına sahiptir. İster küçük ve şirin odanız için yumuşak ve ince gül pembesi istiyor olun, isterseniz de aydınlık ve büyük odanız için fuşya pembesi istiyor olun. Eğer doğru uygulamalarda bulunursanız pembe asla sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.


Pembe ve bakır


Eğer odanıza pembe dokunuşlar eklemeye karar verdiyseniz çeşitli bakır veya altın rengi metal aksesuarları da kullanmak benzersiz bir uyum ortaya çıkartır. Metal parçalar yumuşak ve açık pembe için harika bir tamamlayıcıdır ve çok tatlı, rahat bir etkiye sahip oda elde edersiniz. Örnek olarak bakır aksesuarlara sahip tavan veya masa lambaları istenilen metal ve pembe ilişkisini yansıtabilir.



Hem aydınlık hem karanlık


Biraz daha yüksek kontrast, yani karşıtlık istiyorsanız açık pembeyle koyu renkleri bir araya getirmeyi deneyebilirsiniz. Örneğin pembe ile siyah veya koyu gri inanılmaz derecede bir uyuma sahiptir. Sonuç olarak karşıt renkleri bu yolla karıştırmak daha dengeli ve yumuşak bir görünüş ortaya çıkartır.



Diğer koyu renklerle kombin


Odalarınızda güçlü ve parlak pembeyi kullanmanın bir diğer faydası da diğer parlak renkler ile inanılmaz derecede uyumlu oluşudur. Koyu pembe katmanları ile kadife kırmızısı ya da buz mavisi kullanmak en heyecan verici, sofistike ve parlak kombinasyonlardan birisidir. Eğer bu benzersiz uyumdan daha da fazla faydalanmak ve odanızdaki feminenliği arttırmak istiyorsanız tüm duvarınızı beyaz, siyah, kahverengi gibi daha yabani ve karşıt renkler ile süsleyerek pembe ayrımını ortaya çıkartabilirsiniz.



Pembe tekstil ürünleri


Eğer tüm mobilya ve koltuklarınızı pembeye boyamaya henüz hazır değilseniz işe küçük pembe tekstil ürünlerinden başlayabilirsiniz. Yatak setleri, yastıklar, battaniyeler ve çarşaflar odanıza pembe tonlarını katabilmeniz ve kişisel alışma sürecini atlatabilmeniz için en iyi yollardan birisidir. Ayrıca bu tekstil ürünlerinde tüm pembe tonları harika durur ve diğer dekoratif ürünleriniz ile yeterince uyum sağlar.



Nötr pembe


Eğer odalarınızda nötr renk paletleri kullandıysanız fakat biraz daha canlılık ve neşe katmak istiyorsanız duvarlarınızı çok açık taze pembe tonuna boyayabilirsiniz. Geleneksel beyaz duvarlar her ne kadar aydınlık hissettirse de bazen beklenilen sıcak etkiyi oluşturmayabilir. Fakat açık pembe duvar doğru aydınlatma ile hem aydınlık, hem de sıcak odalar meydana getirir.



Komple pembe


Geleneksel tarzın biraz dışına çıkarak daha macera dolu odalar ortaya koymak istiyorsanız tüm odayı favori pembenize boyamayı ve mobilyalardan aksesuarlara kadar tüm ürünleri pembe seçmeyi deneyebilirsiniz. Her ne kadar biraz korkutucu görünse de şaşırtıcı olduğunu inkar edilemez. Eğer cesaretinizi toplayıp tüm odanızı parlak pembe yapmaya karar verdiyseniz ilk olarak kusursuz bir aydınlatmaya sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Çünkü doğru ışık odanızda pembe katmanlar oluşturur ve renkler arasındaki geçişleri daha yumuşak bir hale getirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir