Çocukların diş sağlığı için bakım önerileri

Çocukların diş sağlığı için bakım önerileri

Yaz geldi ve okullar kapandı. Çocukların bol bol oyun oynayıp, kardeşleri ya da arkadaşlarıyla havuzun, bisikletin, bilgisayar oyunlarının tadını çıkaracağı upuzun bir tatil dönemi onları bekliyor. Diş ağrısı yaşamadan geçirilecek bir tatil dönemi için ise ebeveynlerin dikkatli olması gerekiyor. Yrd. Doç. Dr. Didem Öner Özdaş, çocuklara ve ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu.


Yeni bir diş fırçası alın


Diş fırçalarımızın 3 ayda bir değiştirilmesi önerilmektedir. Diş fırçaları; boyut, fırça kıllarının dizilişi, sertliği ve uzunluğuna göre farklılıklar gösterirler. Küçük başlı, sık kıllı, kıl uçları yuvarlatılmış, düz kesimli kıl demetleri olan, yumuşak veya orta sert fırçalar seçilmelidir. Böylece dişler arasına ve ağzın bütün bölgelerine erişip temizleyebilmek kolay olur.



Sağlıklı atıştırmalıklar yiyin


Yaz ayları çocukların en çok abur cubur tükettiği aylardır. Çocuklarınızın hoşuna gidebilecek sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayın. Peynir, taze meyve ve sebze, kuru meyve gibi gıdaların tüketilmesine dikkat edin.


Bol su tüketin


Çocuklarımızın bol su tüketmesini, asitli ve şekerli içeceklerden uzak durmasını sağlamak çürük oluşumunu engelleyecektir.



Bisiklet sürerken koruyucu kask takın


Yaz ayları ile birlikte sokakta, kulüplerde veya kamplarda spor aktivitelerine katılan çocukların muhakkak kask ya da ağızlık gibi koruyucular takmasına özen gösterin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir