Genel

Çikolatalı Bademli Tart

  • MALZEMELER
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak az un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 120 gr soğuk tereyağı veya margarin

İç malzemeleri İÇİN ;

  • 125 gr bitter çikolata
  • 100 gr yumuşamış tereyağı
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 4 yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış
  • 1,5 su bardağı ( rondoda un haline getirilmiş) tuzsuz badem tozu
  • 12 tane ceviz içi ( süslemek için

yAPILIŞI;

Öncelikle hamuru açmalıyız.Unumuzu yoğurma kabına alalım. Ardından şekeri, yumurta sarısını ve küçük parçalara kesilmiş yağımızı da alıp, ele yapışmayacak bir hamur hazırlanır. Hamurumuzu  bir kalıba elimizle hafif bastırarak yayalım. Kenarlarını 1,5-2 cm kadar kaldırın. Çatalla tabana delikler açalım ki hamurumuz fazla kabarmasın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişmeli..

Hamur pişerken küçük parçalara kesilmiş çikolatayı, benmari usulü eritelim ve kenara alalım. Bir kabın içerisinde tereyağını mikserle biraz çırpalım. Krem gibi olunca şekeri de ilave edip 5 dakika kadar daha çırpalım. Sonra ayırdığımız yumurta sarılarını da koyup çırpmaya devam karıştırın. Badem tozunu ve erittiğimiz çikolatayı da ilave edip spatulayla iyice karıştıralım. .12 tane ceviz içini de kenar kısımlara doğru,belli aralıklarla dizelip tekrar fırına verelim. Yaklaşık 20 dakika sonra tartımız hazırdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir