Çikolata soslu muhallebi

Çikolata soslu muhallebi

Nişastayı topaklanmaması için kenara ayırdığınız sütün bir kısmıyla çırpın. Kısık ateşte kaynamakta olan muhallebi karışımına azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Aksi takdirde nişasta dibe çökecek ve hazırladığınız muhallebi topaklanacaktır.


Malzemeler


5 su bardağı süt

3/4 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı buğday nişastası

1 tatlı kaşığı vanilya özütü


Çikolata sosu için:


120 gram bitter çikolata

1/2 su bardağı sıvı krema

1 adet muz


Nasıl yapılır


Buğday nişastasını bir miktar süt ilavesiyle hızlıca karıştırıp kıvamını açın. Kalan sütü derin bir tencereye alın. Toz şeker ekleyip karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. Tencerede kaynamakta olan şekerli süt karışımına nişastalı süt ve vanilya özütünü azar azar ekleyip bir çırpma teli yardımıyla ara vermeden karıştırın. Kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirdiğiniz muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın. Oda ısısında beklettikten sonra buzdolabında soğutun.


Çikolata sosu için; kremayı küçük bir sos tenceresinde, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata parçalarını katıp kremanın ısısıyla erimesini sağlayın. Karıştırdığınız sosu ocaktan alıp ayrı bir kenarda bekletin. Buzdolabında soğuyup kıvam alan muhallebileri, kalıplarından ters çevirerek servis tabaklarına çıkartın. Hazırladığınız çikolata sosu üzerlerine gezdirip muz dilimleriyle süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir