Burun tıkanıklığınızı sarımsaklı suyla giderin

Burun tıkanıklığınızı sarımsaklı suyla giderin

Burun tıkanıklığı hayatımızı zindan edebilir ve özellikle baş ağrılarına neden olabilir. Peki burun tıkanıklığı nasıl açılır? İşte burun tıkanıklığına iyi gelen öneriler…


Sarımsaklı su


Sarımsak, pek çok sorunda olduğu gibi burun tıkanıklığında da etkilidir. Antiviral özelliği olan sarımsak, solunum yolu enfeksiyonları sebebiyle yaşanan burun tıkanıklığına iyi gelir.


Domates suyu karışımı


Bu karışım burun tıkanıklığına karşı çok etkilidir. Bir bardak domates suyunu ezilmiş 2-3 diş sarımsak, bir kaşık limon suyu, biraz acı sos ve bir tutam tuz ile kaynatın. Hazırladığınız bu karışımı birkaç gün boyunca günde 2 kez sıcak sıcak için. Ayrıca baharatlı yiyecekleri de tercih ederek burnunuzun akmasını sağlayabilirsiniz.



Sıcak duş


Sıcak duşa girerek burun tıkanıklığınızın azalmasına katkıda bulunabilirsiniz. Buharın etkisiyle yumuşayan mukus kolayca akacak ve tıkanıklığınız azalacaktır.


Okaliptüs yağı


Okaliptüs, burun tıkanıklığında çok etkilidir. Pastillerin de içerisinde sıklıkla kullanılan okaliptüsün yağını aktarlardan satın alabilirsiniz. Okaliptüs yağını bir mendile damlatın ve günde 2-3 kez koklayın. Yastığınıza da damlatırsanız siz uyurken de rahatlıkla nefes almanızı sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir