Genel

Bardakta tiramisu

Bardakta tiramisu

Büyük küçük herkesin sevdiği bu tadı, bardakta porsiyonluk olarak hazırlamaya ne dersiniz?


Malzemeler


8 adet kedi dili bisküvi


Bisküvileri ıslatmak için:


2 tepeleme yemek kaşığı granül kahve

2 yemek kaşığı rom

3/4 su bardağı su


Kreması için:


500 ml. süt

1 adet yumurta sarısı

2 tepeleme yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

200 gram labne peyniri


Servisi için:


2 tatlı kaşığı kakao


Pişirme süresi: 30 dakika


Nasıl yapılır


Tatlının kreması için; sos tenceresine süt, yumurta sarısı ve unu alıp ocağın altını yakın. Çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Süt kaynadığında ocağın altını kısın ve krema karışımına toz şekeri ekleyin. İyice karıştırıp toz şeker eridiğinde krema karışımını ocaktan alın. 


Karışım oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştırarak bekleyin, sonrasında vanilya ve labne peynirini ekleyip iyice karıştırın. Bisküvileri ıslatmak için; suyu kaynatın. Granül kahveyi katıp eritin. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin, soğuyunca içine romu ekleyin. 


Büyük boy servis bardaklarını mutfak tezgahına alın. Her birinin alt kısmına ortadan kırarak birer adet kedi dili bisküvi yerleştirin. Kahveli suyla ıslatın. Üzerlerini hazırladığınız kremayla kapattıktan sonra yeniden bir adet kedi dili bisküvi yerleştirin. Kahveli suyla ıslatın. Kalan krema karışımıyla üzerlerini kapattıktan sonra hazırladığınız tatlıları, mümkünse bir gece boyunca buzdolabında soğutun. Servisi öncesinde üzerlerine kakao gezdirdiğiniz tatlıları daha fazla bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.


Not: Bardakta hazırladığınız tiramisuyu, bir gece önceden hazırlayıp dinlendirmek tadının tam olarak oturmasını sağlar ve Servis öncesinde tatlının üzerine kakao serpmeniz kakaonun krema üzerinde kalıp halinde kalmasını önler, lezzetini arttırır.


Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir