Akne ve sivilceleri kurutmak için bitkisel ve doğal tedaviler

Sivilce ve aknelerden kurtulmanın yollarını arıyorsanız, Pudra.com’un yöntemlerini denemeye ne dersiniz? Az bilinen, evde hazırlayacağınız akne tedavi yöntemlerini araştırdık.

Tatlı patates
Tatlı patates hem lezzetli hem de akne konusunda mucizeler yaratan bir besin. Türkiye’de artık market ve pazarlarda bulunuyor. Tatlı patates beta karoten, A ve C vitaminleri açısından oldukça zengin. Bu vitaminler, cildi sebum üretmesi için destekliyor, sebum ise cildi bakterilerden ve akneye sebep olabilecek diğer organizmalardan koruyor. Tatlı patatesi rendeleyerek ya da ince dilimler halinde yüzünüzün sivilceli bölgelerinde 5-10 dakika bekletin.

Aspirin
Salisilik asidin leke tedavisinde ve akne problemlerinde kullanılan en güçlü etken madde olduğunu muhtemelen biliyorsunuz. Peki, ecza dolabınızda şu an ucuz ve konsantre salistik asit olduğunu biliyor muydunuz? Birkaç tane aspirin alın (salistik asit içerenlerden) ve birkaç damla suda eritin. Hamur haline getirdikten sonra yüzünüze yayın ve kuruduktan sonra yüzünüzü yıkayın. Bu maskeyi 5-15 dakika yüzünüzde bekletebilirsiniz ya da bir kulak çubuğu yardımıyla sadece sorunlu bölgeye uygulayabilirsiniz.

Elmalı turta peeling’i
Elmalı turta sadece iştah kabartan bir tatlı değil. Elmalı turta peeling’ini gözenekleri tıkayan ve bunun sonucunda akneye yol açan ölü derilerden kurtulmak için de kullanabilirsiniz. Bir kap organik elma püresi, iki yemek kaşığı yeşil çay yaprağı, üç yemek kaşığı esmer şeker ve iki yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Hafif ve ince yapılı bir maske elde edeceksiniz. Bunu temiz, ıslak yüzünüze masaj yaparak uygulayın ve ılık suyla durulayın.

Sivilceler, hayat boyu cildinizde iz bırakabilir. Bu nedenle ağrılı sivilcelerle uğraşmayın ve bu tedavilere yanıt vermeyen akneleriniz varsa mutlaka bir dermatologa başvurun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir