EV DEKOR

Japon tarzı yatak odaları için 5 öneri

japon-1

Genel ev dekorasyonu içerisinde en özel yere sahip olan ve kişisel bir alan olması sebebi ile daha özenli bir şekilde hazırlanması gereken yatak odalarında Japon tarzını benimsemek isteyenler için Japon tarzı yatak odaları için 5 öneri çok yardımcı bir kaynak olacaktır. Uzakdoğu dekorasyon tarzlarının tamamında olduğu gibi küçük ayrıntılarla daha ferah bir yatak odası hazırlamanıza olanak sağlayan bu dekorasyon stilini kullanarak yatak odalarınıza girdiğiniz zaman kendinizi daha huzurlu ve rahatlamış hissedebilmeniz mümkün olacaktır.

  • Düz ve sade çizgiler: Tüm Uzakdoğu dekorasyon tarzlarında olduğu gibi bu tarzda da düz ve sade çizgilerin, daha minimalist kullanıldığını görebiliyoruz. Bu bakımdan basit ve doğal tasarımlara sahip mobilyaları kullanmanız daha doğru olacaktır.japon
  • Yere yakın yataklar: Japon tarzında Zen felsefesinin hüküm sürdüğü düşünülecek olduğunda özellikle yatakların mümkün olduğunca yere yakın olması gerekir. Bu özelliği ile Japon tarzı yatak odalarının daha geniş bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle tavanın daha yüksek olduğu algısını yaratıyor olması bakımından yatak seçimlerinizi yere yakın modellerden yana kullanmanız faydanıza olacaktır.
  • Detaylarla odayı boğmayın: Bu tarz yatak odalarında alışmış olduğunuz geniş makyaj aynaları, tuvalet masaları ve şifonyerlerin fazla kullanılmadığını görebilirsiniz. Bunlar sadece odanın daha da küçük görünmesine sebep olan ve boş yere yer kaplayan detaylar olarak görülür. Bu yüzden ya hiç kullanılmaması ya da daha küçük modellerin tercih edilmesi söz konusudur.
  • Desen ve çizgileri kullanın: Japon mimarların evlerinin içerisinde de Zen felsefesini uyguluyor olması mobilyalarda geometrik desen ve çizgilerin sıklıkla kullanılmasına sebep olmuştur. Bu bakımdan yataklarda, gardıroplarda ve diğer mobilyalarda da bu çizgileri sıklıkla görebilmek mümkündür. Seçimlerinizi yaparken bu hususu göz önünde bulundurmanız yararınıza olacaktır.
  • Renk seçimine dikkat edin: Yatak odanızda canlı ve parlak renkleri kullanmayı seviyorsanız bu tarzı benimsemeniz yanlış olacaktır. Çünkü bu dekorasyonda kullanılan renklerin çoğunlukla kahverengi, siyah, krem ve kırmızı renkleridir. Bu renklerin yatak odanızda kullanılması sizi memnun edecekse yatak odanızda bu tarzı benimsemenizde herhangi bir sakınca yoktur.

4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir