EV DEKOR

Genç odası hazırlarken dikkat edilmesi gereken 6 husus

genc-odasi

Gençler için odalarını hazırlarken doğru kararlar almak ve mükemmel bir dekorasyon oluşturmak çok önemlidir. Bu odalar vaktinin büyük bir kısmının geçiriliyor olması bakımından gençlerin ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde dekore edilmediği takdirde burada rahat edilmesi de mümkün olmayacaktır. Bu bakımdan genç odası hazırlarken dikkat edilmesi gereken 6 husus mutlaka göz önünde bulundurulmalı ve alacağınız kararlar da bu hususlar etkin rol oynamalı.genc-odasi-1

  • Kişiliğinize uygun tercihler yapın: Odayı kullanacak olan kişinin beğeni ve karakterine uygun olacak seçimler yapmak çok önemlidir. Kendiniz için genç odası hazırlıyor olsanız da çocuğunuz için genç odası hazırlıyor olsanız da bu odaların kullanacak kişiye hitap etmesi gerekir.
  • Rahatlığa özen gösterin: Sırf sıra dışı olsun diye kullanışlı olmayan, ihtiyaçlarınızı karşılamayacak olan bir oda dekore etmeniz rahat etmenize engel olacaktır. Bu bakımdan rahat edemeyeceğiniz tasarımlardan uzak durmalısınız.
  • Renk uyumuna özen gösterin: Gençler için hazırlanılan odalarda renk uyumu dikkat edilmesi gereken hususların başında yer alır. Canlı renkler kullanmanız bu odalar için daha doğru olacaktır. Bu sayede odaların daha ferah bir görüntüye sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Duvarlarda odanın genel havası ile uyumlu olabilecek tablo ve afişler kullanmanız da doğru bir seçim olacaktır.
  • Kaliteli bir yatak seçimi yapılmalı: Gençlerin sağlıklı gelişimine uygun olabilecek bir yatağa sahip olmaları gerekir. Seçilen yatağın kaliteli olması gerektiği gibi gardırop ve odada bulunan diğer kitaplık, komedin gibi mobilyalarla uyumlu olması da gerekmektedir.
  • Kitaplık ve çalışma masalarında seçici olun: Gençlerin ders çalışabileceği bir alan oluşturmak adına çalışma masası ve kitaplık seçimine dikkat etmelisiniz. Kitaplık için seçimlerinizi duvar raflarından yana da kullanabilirsiniz. Ancak bunların seçimini yaparken de odadaki diğer mobilyaların renklerini ve şekillerini göz önünde bulundurmalısınız.
  • Arkadaşlarıyla vakit geçirebileceği bir alan oluşturun: Gençler için arkadaşlarıyla rahat bir şekilde oturabilecekleri ve arkadaşını odasında daha rahat bir şekilde ağırlamasına olanak sağlayacak bir alan oluşturmanız da önem taşımaktadır. Oturma köşesi oluşturmak bu anlamda doğru bir seçim olabilmektedir. Bu sayede gençlerin odalarında daha rahat olmaları da mümkün olacaktır.

genc-odasi-3

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir