EV DEKOR

Evde kitap okuma köşesi için 5 fikir

Mobilya_2619544

Bazı insanlar kitap okumak bir yana eline bir kitap alıp iki sayfa çevirmeye bile üşenir. Ancak bazı kişiler için de kitap okumak oldukça keyifli ve dinginlik verici bir aktivitedir. Bu kişiler için huzurla kitap okunacak bir köşeye sahip olmak da çok önemlidir. Bu bakımdan evde kitap okuma köşesi için 5 fikir bu kişilerin hayatına kolaylık getirecek önerileri içerisinde barındırmaktadır. Bu fikirleri dikkate alarak evinizde sizin için mutlulukla vakit geçirebileceğiniz bir alana da sahip olabilirsiniz.

kitap-1

  • Çalışma odalarınızı değerlendirin: Eğer hazırda bir çalışma odanız bulunuyorsa bu odalarda bir kitap okuma köşesi oluşturmanız çok doğru bir seçim olacaktır. Bu odaların hemen her köşesinde bir kitap okuma köşesi oluşturabilmeniz mümkün olacaktır.
  • Diğer odalarınızda bir köşe ayırabilirsiniz: Salon ya da yatak odalarınızda ışık alan bir yeri de kitap okuma köşesine çevirebilirsiniz. Özellikle pencere önlerine bir sedir koyup iki yanınıza da nişlerle raflar oluşturarak bu aydınlık alanı okuma köşesi haline getirebilirsiniz. Yatak odanızda oluşturacağınız köşeler için yatak örtünüzle aynı desenlerde bir kumaşla kaplayacağınız sedirler ya da koltuklar kullanabilirsiniz. Salonunuzda oluşturmak istediğiniz köşelerde koltuk takımlarınızın berjerlerini kullanabilirsiniz.
  • Kitap okuma köşesi için bir lambader ya da abajur edinin: Evinizde oluşturduğunuz kitap okuma köşelerinizin aydınlık olması gerekir. Bunu sağlayabilmek için abajur ya da lambader kullanmanız faydalı olacaktır. Ancak mümkün olduğunca bu alanı pencereye yakın bir alanda oluşturmanız çok doğru bir seçim olacaktır.
  • Merdiven altlarını değerlendirin: Eviniz dubleks ise merdiven altlarında bulunan boşluklarınızı hem kitaplık hem de kitap okuma köşesi olarak kullanmanız doğru bir karar olacaktır. Bu sayede hem burada bulunan ölü alanları değerlendirebilmeniz hem de kitap okumak ve evde kendinize daha huzurlu dakikalar geçirebilmek için bir alan oluşturmanız mümkün olacaktır.
  • Boş köşeleri değerlendirin: Evinizde kullanım dışı olan bir köşeniz bulunuyorsa ve bu köşenin bulunduğu odanız da genişse bu köşeleri kitap okuma köşesi olarak kullanmanız faydalı olacaktır. Burada fazla aksesuar kullanmamanız kitap okurken gözünüzün yorulmaması bakımından doğru bir seçim olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir